Professionele Dakdekker | Masters Dakbedekkingen BV

"Zeer goed afgewerkt. Ben dik tevreden over de werkzaamheden...."

4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Beschikbaar tussen 09:00 – 19:00

nu open – Zullen wij u terugbellen?

Beoordeeld door ruim 1.200 mensen!

Alles wat u moet weten over daklekken

Wanneer we het woord “dakbedekking” zeggen, betekent dit een materiaal of coating voor een dak om het gebouw te beschermen. Een dak beschermt het gebouw tegen intens weer zoals regen, storm, sneeuw en hitte. Het is duidelijk dat het niet alleen een dak is, maar eigenlijk een verdedigingsschild van het gebouw. Een dak moet waterdicht zijn om zijn functie uitstekend te kunnen vervullen.

Een daklekkage kan zeer ernstige problemen veroorzaken voor uw paradijs op aarde, uw thuis. Het vereist onmiddellijke aandacht en reparatie. Als dit niet op tijd wordt opgemerkt, kan dit tot meerdere soorten schade leiden. Lekkende daken kunnen de structuur van het huis beschadigen. Schimmelgroei en zware renovatierekeningen zijn de andere kopzorgen. Maar wees niet bang, hier Masters Dakbedekkingen heeft een complete gids om daklekken aan te pakken en uw dak in topvorm te houden.

Tekenen van daklekken:

Hier zijn enkele zichtbare of interne tekenen van daklekken:

  • Ontbrekende of beschadigde dakspanen, kapotte dakgoten of losse dakgoten zijn rode waarschuwingen.
  • Watervlekken op plafonds en muren, gebladerde verf of beschimmelde geuren zijn aanwijzingen voor lekkages.
  • De vochtige omgeving voedt schimmels, dus het bestaan ervan is een duidelijk teken van waterlekkage.

Waarom begint het lek?  

Beschadigde gordelroos:

Beschadigde dakspanen zijn een grote oorzaak van daklekken. Kleine scheurtjes of spleten in dakspanen zorgen ervoor dat water kan druppelen en ernstige schade kan veroorzaken. De reden kan een van deze beschadigde dakspanen zijn, zoals ouderdom, slijtage of onverwachte schommelingen, maar deze kunnen plaats maken voor het binnendringen van water. Het resulteert in een verontrustende druppeldruppel van een dak. Kleinere lekken kunnen gemakkelijk worden verholpen, maar ze kunnen groter worden als ze niet op tijd worden gedaan.

Onjuiste installatie:

Bezuinigen op de installatie of bezuinigen kan tot ernstige problemen leiden. Defecte dakgootstukken, onvoldoende ventilatie en erbarmelijke afdichting rond gaten en pijpleidingen zijn de drempel voor lekkages. Een perfecte en correcte montage spreekt dus voor zich en draagt bij aan de duurzaamheid van het dak.

Afgebrokkeld gebouw:

Van een gebouw dat in slechte of afbrokkelende staat verkeert, wordt verwacht dat het gaat lekken. Slechte funderingen, onstabiele muren of ondeugdelijke constructies kunnen allemaal gaten en scheuren veroorzaken waar water kan ondermijnen, waardoor zelfs het robuuste dak het risico loopt op lekkage.

Weerrampen:

Wanneer het weer brutaal wordt in de vorm van stormen, orkanen of zware sneeuwval, heeft dit ernstige gevolgen voor de daken. Gordelroos kan de kracht van harde wind niet verdragen en raakt gespleten. Zware regenval kan de afvoersystemen verwoesten en hagel kan zelfs de sterkste materialen verwoesten. Het zorgt er allemaal voor dat daken openstaan voor lekkages en waterschade.

Zwakke materialen:

Sterke bouwmaterialen zorgen voor sterke daken. Problemen volgen zeker op de zwakke materialen. Zwakke materialen, waaronder gammele dakspanen, breekbaar dakwerk of goedkope ondervloeren, veranderen stevige daken in lekkende zeven.

Welke invloed hebben daklekken?

Waardevermindering van spullen op zolder:

Een lek op het zolderdak kan ernstige gevolgen hebben voor uw gewaardeerde familie-erfenis en inrichting. Het kan u emotioneel en financieel schade toebrengen. Spullen op zolder van hout, papier en ongeverfd ijzer zijn gevaarlijk. Om het probleem bij de start op te sporen, kunt u Masters Dakbedekkingen bellen om veilig te blijven voor verlies. Als uw ventilatie op zolder niet goed is, blijft er vochtige lucht achter als u eenmaal binnenkomt. U moet er zeker van zijn dat alle ventilatieopeningen op zolder werken, dus controleer ze regelmatig. Repareer de lekkende ventilatieopeningen onmiddellijk. Controleer ze regelmatig op gaten, beschadigingen of gebreken, omdat dit mogelijke toegangspunten zijn voor lekkage van vochtige lucht of water.

Watertinten:

Waterabsorberende plafonds hebben afschuwelijke tinten. Watertinten of vlekken zijn levendige tekenen van daklekken. Deze borden herinneren u voortdurend aan het onderliggende probleem en verminderen ook de esthetische aantrekkingskracht van het huis.

Als dit gebeurt, bel dan professionele dakdekkers zoals Masters Dakbedekkingen om de beste oplossingen aan te bevelen.

Lakschade:

Lakschade lijkt niet de moeite waard om op te merken. Hoewel het een groot probleem kan worden als er water uit een lekkend dak komt. Als regenwater door het plafond dringt, ontstaan er belletjes onder de verflaag. Het beschadigt de verf ernstig en maakt het noodzakelijk om dit te repareren door een professioneel team te raadplegen. Het negeren van verfblaasjes, schilfers of vervaging van de kleur kan in het begin triviaal zijn, maar daarna riskant.

Schimmel groei:

Het is misschien wel het meest verraderlijke effect van daklekken. Innerlijke vochtigheid en vocht geven ruimte voor schimmel om te groeien en zich op zolder te verspreiden. Een goed dakventilatiesysteem kan schimmelgroei minimaliseren. Inspecteer altijd uw zolder om de symptomen op te sporen, omdat dit niet alleen de structurele integriteit van uw huis schaadt, maar ook uw gezondheid beïnvloedt.

Houtbederf:

Lekkage heeft ernstige gevolgen voor de houten spullen op zolder. Behalve hout zijn spullen van papier of ongeverfd ijzer onderhevig aan verval. Regelmatig dakonderhoud is de enige sleutel om de ergste problemen te voorkomen.

Hoe kan het worden gecontroleerd? Oplossingen

Regelmatige inspectie:

Een daklekkage is de ergste fase van dakbedekkingsproblemen. Het betekent dat er bij een scherpe en regelmatige inspectie beginnende tekenen van lekkage te zien zijn. U kunt dit voorkomen door tijdige inspecties door een professionele dakdekker te laten doen. Het is ideaal om tweemaal per jaar een dakinspectie te laten uitvoeren.

Vroegtijdige opsporing:

Het houdt verband met regelmatige inspecties die leiden tot een vroegtijdige detectie van een probleem. Het is het beste om het dak te inspecteren voor en na zwaar weer, zoals hoge hitte of extreme kou. Het zal helpen het probleem in een eerder stadium op te sporen. Controleer het interieur op tekenen van waterschade. Houd het dak schoon en inspecteer de verbindingen nauwkeurig op eventuele insnijdingen, scheuren of scheuren. Vergeet niet om externe punten zoals schoorstenen, ventilatieopeningen en leidingen te onderzoeken. Maak een checklist van uw eerdere reparaties voor beoordeling door uw dakdekker.

Regelmatig onderhoud:

Na de inspectie en detectie komt de volgende stap het onderhoud. Pak alle problemen aan van ontbrekende dakspanen, scheuren of verzakte dakgoten om waterinvasie te voorkomen. Als u zich zorgen maakt over het inhuren van een professionele dakdekker, bel dan Masters Dakbedekkingen en verlos uzelf van alle zorgen. Wij bieden alle diensten aan op het gebied van inspectie, detectie en reparatie. Wij staan klaar om al uw lasten op onze schouders te nemen en u te voorzien van een stevig dak om in te wonen.

Goede zolderventilatie:

Met de temperatuurstijging neemt de vochtigheid in de lucht toe. Het kan schadelijk zijn voor het dak. Goede zolderventilatie is de grootste vochtbarrière voor alle daktypen. Het houdt uw zolder koel in de zomer en droog in de winter. Ventilatie houdt ook uw materiaal en structuur veilig en gezond.

Foutloos materiaal:

Er zijn veel factoren die bijdragen aan daklekken. Zwak materiaal is er één van. U moet over essentiële kennis van uw dakmateriaal beschikken. Asfalt- of houten dakspanen of metalen of pannendaken hebben allemaal voor- en nadelen. Kies voor duurzaamheid in plaats van schijnbare schoonheid. Foutloos en sterk materiaal kan de structurele sterkte van uw huis niet in gevaar brengen.

De levensduur van een dak hangt van meerdere dingen af. Perfectie in de installatie en weersomstandigheden zijn belangrijk. Maar we kunnen de sleutelrol van het onderhoudsniveau niet over het hoofd zien.

Laten we eens kijken naar de verschillende levensduur van verschillende dakbedekkingsmaterialen die u zullen helpen bij het afnemen van dakbedekkingsdiensten.

  • Asfalt 3-Tab Shingles gaan bijna 20 jaar mee
  • Asfalt-architecturale gordelroos blijft bijna 30 tot 50 jaar goed
  • Houten gordelroos blijft ca. 2 dagen in goede staat. 20 jaar
  • De levensduur van metalen daken bedraagt 40 tot 80 jaar
  • Leisteenshingles, betontegels en kleitegels blijven 60 tot 150 jaar hangen

Het is duidelijk dat sommige materialen er lang meegaan, maar dat ze ook andere nadelen hebben. Sommigen die een kort leven leiden, kunnen ook enkele voordelen hebben.

Een goed dakgootsysteem:

Meestal begrijpen huiseigenaren het belang van een goed dakgootsysteem niet, maar het zou de topprioriteit moeten zijn. Goten op het dak geven een vrije doorgang aan regenwater. Zonder dakgoten blijft het water lang op het dak staan en kan dit ernstige lekkages en schade aan het dak, het plafond, de muren en de vloeren veroorzaken. Het kost u veel meer dan het inhuren van een expert in dakgootinstallatie.

DIY-oplossingen voor kleine lekken:

Dakbedekking is niet zo eenvoudig als alleen het bevestigen van dakspanen. Het vergt serieuze en bijzondere kennis en ervaring. De kleine lekkages kun je tijdelijk zelf verhelpen, dat klinkt goed. Kleine lekkages kunt u repareren met kit. Het kan echter niet voorkomen dat professionele dakdekkers strenge veiligheidsmaatregelen moeten toepassen. Een professioneel team zal de ernst van het probleem controleren en eventuele reparaties en vervangingen uitvoeren.

Stormbestendige dakbedekking:

Zonder een sterk dak kunt u de veiligheid van uw bezittingen en dierbare familie tijdens orkanen en stormen niet garanderen. Het is uw dak dat een rol speelt bij het vergroten van uw zelfvertrouwen. Stormbestendige dakbedekking kan de kans op vernietiging en schade verkleinen. Een dergelijke dakbedekking heeft een goed vermogen om te vechten met zware regenval en wind.

Huur de professionele dakdekker in:

Als u een probleem met de luchtvochtigheid of ventilatie in uw woning constateert, bel dan niet te laat met Masters Dakbedekkingen voor een snelle oplossing en actie. Wij bieden ervaren, betrouwbare dakdekkers van topkwaliteit.

Masters Dakbedekkingen is een gediplomeerd dakdekkersbedrijf dat ervaring heeft met alle daktypes. Bij calamiteiten kunt u ons 24/7 bellen. Ons vakkundige team zorgt voor u eventueel een robuust en goed geplaatst dak. Wij rekenen geen verborgen bedragen en werken eerlijk. Ons oprechte en deskundige advies na uw dakinspectie maakt uw dag goed. Wij geloven dat een gelukkig huis niet meer is dan een droom zonder een stevig dak. Om de komende jaren betrouwbare bescherming te hebben, moet u op de hoogte zijn van alles wat met dakbedekking te maken heeft.

Heeft u vragen? Bel ons! +31640702333

Wist u dat..

U compleet GRATIS een dakinspectie kunt aanvragen?

Wij van Masters Dakbedekkingen B.V. komen graag bij u langs voor een gratis dakinspectie

Waarmee kunnen wij u helpen?