Professionele Dakdekker | Masters Dakbedekkingen BV

Beoordeeld door ruim 1.200 mensen!

Ruim 30 jaar ervaring

Wij werken al ruim 30 jaar aan platte en pannen daken.

Snel op locatie

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een offerte!

Spoed hulp bij daklekkage

Last van daklekkage? Wij zijn altijd snel bij u op locatie!

Tot wel 10 jaar garantie

U krijgt op al onze werkzaamheden standaard 10 jaar garantie.

Uw dak laten isoleren?

Overweeg je om je bestaande of platte dak te isoleren, maar weet je niet zeker of je dit aan de binnen- of buitenzijde wilt doen? Geen zorgen, we zijn hier om je uitgebreide informatie te verstrekken over het isolatieproces, de verschillende isolatiematerialen en de bijbehorende kosten per vierkante meter. We willen je graag goed op weg helpen en alle mogelijke opties bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij jouw behoeften en budget.

Als je jouw dak aan de buitenzijde isoleert, kan dit verschillende voordelen bieden, zoals het behoud van de ruimte in je huis en het vermijden van verstoringen aan het interieur tijdens de installatie. Aan de andere kant kan isolatie aan de binnenzijde handiger zijn als je al plannen hebt voor renovaties aan de binnenkant van je huis of als de buitenkant van je dak lastig te bereiken is.

Wat je keuze ook is, we zullen je voorzien van gedetailleerde informatie over de isolatieprocessen, de eigenschappen van verschillende isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, EPS en XPS, en natuurlijk de bijbehorende kosten per vierkante meter. Zo kun je met vertrouwen beslissen welke isolatiemethode het beste past bij jouw situatie en voorkeuren.

Isoleren van je platte dak

Overweeg je om je platte dak te isoleren, maar ben je nog niet zeker of je dit aan de binnen- of buitenzijde wilt doen? De keuze tussen binnen- of buitenisolatie kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de energie-efficiëntie van je huis en je stookkosten. Daarnaast kunnen de kosten variëren afhankelijk van de isolatiemethode en het materiaal dat je kiest.

Bij het isoleren van een plat dak is het van essentieel belang om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. We begrijpen dat dit een belangrijke investering is voor je huis, en daarom willen we je voorzien van uitgebreide informatie om de juiste beslissing te nemen.

Ontdek hier alle essentiële informatie die je moet weten voordat je jouw platte dak laat isoleren! Van de verschillende isolatiematerialen zoals PIR, EPS, en XPS tot de voordelen van isoleren aan de binnen- of buitenzijde, we helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze die past bij jouw behoeften en budget.

Bovendien bieden we inzicht in mogelijke financiële voordelen, zoals subsidieprogramma’s of belastingvoordelen voor energiebesparende maatregelen. Zo streven we ernaar om niet alleen de isolatie van je platte dak te optimaliseren, maar ook om je te helpen besparen op lange termijn.

Kortom, met onze uitgebreide informatie en deskundig advies ben je goed voorbereid om de juiste stappen te zetten naar een energiezuiniger en comfortabeler huis.

De kosten van een dakisolatie.

De kosten van dakisolatie zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de isolatiedikte en het gebruikte isolatiemateriaal, die een grote invloed hebben op de totale kosten. Stel dat je een zolder hebt met een gemiddeld vloeroppervlak van 45 m², dan kan de prijs voor dakisolatie variëren tussen €700,- en €3250,-, afhankelijk van de gekozen isolatiemethode en materiaal.

Het goed isoleren van jouw dak zal uiteindelijk leiden tot aanzienlijke besparingen op jouw jaarlijkse stookkosten. Door te investeren in hoogwaardige isolatie maak je jouw woning energiezuiniger en comfortabeler, terwijl je tegelijkertijd de impact op het milieu vermindert. Het is belangrijk om te investeren in isolatie van goede kwaliteit, aangezien dit op lange termijn kostenbesparend kan zijn en de waarde van je huis kan verhogen.

Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde prijzen voor het laten isoleren van verschillende soorten daken. Houd er rekening mee dat de genoemde prijzen gebaseerd zijn op een zolder van ongeveer 40 m².

 • Glaswol
 • Tempex
 • Piepschuim
 • Steenwol
 • Groendak (planten)
 • PIR of PUR

Er zijn verschillende methoden om een dak te isoleren. Let wel op: isoleren aan de buitenkant kan lastiger zijn vanwege de afvoer van regenwater. Vaak is isolatie aan de buitenkant duurder dan isolatie aan de binnenkant. Naar onze mening hoeft het laten plaatsen van dakisolatie niet per se duur te zijn.

Hieronder zie je enkele investeringen en de bijbehorende besparingen in kubieke meters gas voor verschillende soorten dakisolatie:

 • Plat dak: €3000,- investering / 850 m³ gasbesparing
 • Schuin dak (binnenzijde): €1500,- investering / 550 m³ gasbesparing
 • Zoldervloer: €1000,- investering / 750 m³ gasbesparing
 • Schuin dak (buitenzijde): €3250,- investering / 1000 m³ gasbesparing
 • Als jouw plafond al laag zit, kan isolatie van onderaf vaak niet mogelijk zijn. In dergelijke gevallen is het altijd een goed idee om dakisolatie en dakvernieuwing tegelijkertijd uit te voeren. Wist je dat een niet-geïsoleerd dak wel tot 35% aan warmteverlies kan veroorzaken? Het is dus van groot belang om dit te voorkomen.

  Een veelvoorkomende reden om een plat dak te renoveren is daklekkage en het vocht dat onder het dak condenseert. Als je de dakbedekking van een plat dak wilt vervangen, zijn er verschillende opties beschikbaar:

  1. Bitumen dakbedekking: Dit materiaal wordt vloeibaar gemaakt door de hitte en kan goed hechten aan het dakoppervlak.
  2. PVC: PVC-dakbedekking wordt rechtstreeks op de ondergrond gelijmd en staat bekend om zijn duurzaamheid.
  3. EPDM: EPDM is een synthetische rubberfolie die geschikt is als dakbedekking vanwege zijn lange levensduur, hoge UV-bestendigheid en onderhoudsvrije karakter.
  4. Groendak: Bij een groendak worden speciale begroeiings- en drainagelagen aangebracht, waardoor de beplanting goed kan groeien en het overtollige regenwater efficiënt kan worden afgevoerd. Dit type dakbedekking biedt niet alleen isolatie, maar draagt ook bij aan een groenere leefomgeving en het verminderen van de stedelijke hitte-eilandeffecten.

  Het kiezen van de juiste dakbedekking hangt af van verschillende factoren, waaronder de klimatologische omstandigheden, de gewenste levensduur en onderhoudsbehoeften, en natuurlijk je budget. Het is verstandig om advies in te winnen bij een professionele dakdekker om de beste optie voor jouw situatie te bepalen.

 • Door jouw platte dak te laten isoleren, zul je aanzienlijk besparen! Hieronder vind je prijsindicaties per vierkante meter (inclusief btw) voor verschillende soorten dakbedekking:

  • Bitumen dak: €30 – €70
  • EPDM dak: €65 – €90
  • PVC dak: €50 – €80
  • Groen dak: €55 – €200

  Het isoleren en vernieuwen van jouw platte dak is dus niet alleen gunstig voor energiebesparing, maar ook voor de duurzaamheid en het behoud van jouw woning.

Voordelen van jouw platte dak isoleren.

Als je een plat dak goed wilt laten isoleren, is het belangrijk om eerst de volledige dakopbouw goed te bekijken. Het isoleren van een dak is een uitstekende keuze, omdat warmte stijgt. Om warmteverlies te voorkomen, is isolatie aan de bovenkant van een ruimte essentieel. Daarom is het in de meeste gevallen verstandig om een plat dak of een ander type dak te isoleren.

Voor een platte dak isoleren zijn er verschillende populaire isolatiemethoden:

 1. Koud plat dak: Bij deze methode wordt het isolatiemateriaal tussen de balken van de zolder geplaatst.
 2. Warm plat dak: Hierbij wordt het isolatiemateriaal aan de bovenkant van de dragende constructie van het platte dak aangebracht. De isolatielaag wordt afgedekt met een waterkerende laag. Hеt warmе dak is idеaal voor hеt isolеrеn van ееn plat dak, omdat dе kans op vochtproblеmеn, schеurеn еn uitzеttingеn minimaal is. Bovеndiеn hееft hеt warmе dak ееn uitstеkеndе isolatiеwaardе еn is hеt mindеr gеvoеlig voor tеmpеratuurschommеlingеn.
 3. Omgеkееrd dak: Bij dеzе mеthodе wordt dе isolatiе aan dе buitеnzijdе van dе bеstaandе dakbеdеkking aangеbracht. Het constructiemateriaal wordt als het ware ingepakt door de isolatie. Na het plaatsen van de dakisolatie wordt er boven op de isolatie, met of zonder afschot, een nieuwe laag bitumen dakbedekking, EPDM of roofing aangebracht.

Bij het isoleren van een plat dak moet je rekening houden met het type isolatiemateriaal. Bij een koud plat dak wordt meestal open materiaal zoals glaswol, steenwol of minerale wol gebruikt. Deze materialen hebben een lagere isolatiewaarde, wat betekent dat je een dikkere laag isolatie moet aanbrengen. 

Isolatie platdak

Het isoleren van een plat dak is vooral geschikt voor gebouwen met platte daken, zoals aan- en uitbouwen en veranda’s. Het biedt de mogelijkheid om de warmte binnen je woning te behouden, waardoor je energie bespaart en een comfortabeler binnenklimaat creëert.

Het is echter belangrijk om op te merken dat als je een plat dak op een bestaande woning wilt isoleren, het vaak nodig is om het volledige dak te vervangen. Hoewel isolatie aan de binnenkant aanbrengen vaak gemakkelijker is, moet je er rekening mee houden dat bij een koud plat dak open isolatiemateriaal nodig is, zoals minerale wol.

Desalniettemin biedt een goed geïsoleerd plat dak vele voordelen, waaronder energiebesparing, voorkoming van vochtproblemen en een verhoogd comfort in je huis. Het is belangrijk om de isolatiemethode te kiezen die het beste past bij jouw situatie en behoeften, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van een goed geïsoleerd plat dak!

Nieuwe systeem dakbedekking

Masters Dakbedekkingen BV Heeft meerdere projecten succesvol uitgevoerd.

Jouw bestaande platte dak laten isoleren

Als je huidige dak nog in goede staat is en je wilt graag dakisolatie laten aanbrengen tegen warmte, kou, geluid of voor energiebesparing, dan zijn er verschillende geschikte methodes beschikbaar:

1. Dakisolatie aanbrengen vanaf de binnenkant: Bij deze methode worden isolatiedekens van 10 cm dik tussen de plafondbalken geplaatst, zodat je bestaande dak niet geopend hoeft te worden. Dit is een efficiënte manier om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren.

2. Extra isolatielaag bovenop je bestaande dak: Een andere optie is om een extra isolatielaag bovenop je bestaande dak aan te brengen. Hierbij worden nieuwe isolatieplaten met afschot geïnstalleerd op het huidige dakoppervlak. Vervolgens wordt er een nieuwe laag bitumen over de bestaande platen gelegd, vaak tempex platen genoemd. Deze methode zorgt voor een verbeterde isolatiewaarde en verhoogt de weerstand tegen warmteverlies.

Ben je benieuwd naar de kosten van het isoleren van een plat dak of het vervangen van je dak? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan. We zullen je altijd verrassen met een scherpe prijs en deskundig advies om je te helpen de beste isolatieoplossing voor jouw situatie te kiezen.

Isoleren van de dakkapel, hoe doe je dit?

Het isoleren van jouw dakkapel wordt vaak vergeten nadat deze geplaatst is. Dat is echt zonde, weet je. De dakkapel wordt namelijk het zwakke punt in het vasthouden van warmte. De meeste dakkapellen hebben een plat dak. Gelukkig zijn de isolatietechnieken die normaal gesproken voor een plat dak gebruikt worden, ook prima toepasbaar op een dakkapel.

Het is slim om tijdens de bouw van een dakkapel meteen te zorgen voor goede isolatie. Op die manier bespaar je kosten, want achteraf isolatie aanbrengen is altijd duurder. Dus waarom niet gelijk goed isoleren?

Wij hebben meerdere projecten succesvol afgerond, zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Neem gerust een kijkje in onze portfolio

Beoordeling:

ik sluit me absoluut aan bij de rest van de reviewers.
De communicatie helder, eerste gesprek, wist direct na het delen van de foto’s wat er gedaan moest worden, maar heeft tijdens z’n andere klus even de tijd genomen om even door te vragen naar wat de verdere situatie van het dak was, en niet alleen maar even een afspraak maken.
Komt afspraak na. Is zeer vriendelijk.
Vragen door mij tijdens de klus, om het als leek te begrijpen van wat er exact uitgevoerd, werden mij helder in Jip en Janneke taal uitgelegd.

– Fam. Van Slageren

Beoordeling:

Toen wij een Dakbedekkersbedrijf zochtten was Richard de eerste die belde. Een vriendelijke man die ons direct het vertrouwen gaf dat het bedrijf MASTERS een betrouwbaar bedrijf zou zijn.
De uitstekende communicatie en de kundige uitleg van Richard gaf ons de doorslag.
We hebben een uitstekende ervaring met de dakbedekkers die snel en vakkundig ons dak opnieuw bedekte. De prijs viel reuze mee. Uiteraard is deze vooraf vastgelegd.
Wij zullen absoluut MASTERS Dakbedekking adviseren.

– Fam. Masseling en Fam. Vendelbosch

Heeft u een dakspecialist nodig? Wij rekenen geen kosten voor het maken van een offerte!

Ruim 30 jaar Ervaring

Wij werken al ruim 30 jaar aan platte en pannen daken.

10 Jaar Garantie

U krijgt op al onze werkzaamheden standaard 10 jaar garantie.

Daklekkage Spoed Service

Last van lekkage? Wij zijn altijd snel bij u op locatie!

GRATIS Inspectie

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een offerte!

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit materialen en gereedschappen

Wat doen wij tijdens een gratis dakinspectie?

Bent u van plan uw dak te vernieuwen, zonnepanelen te laten plaatsen, of heeft u last van een (opkomende) daklekkage? Dan is het verstandig om een gratis dakinspectie te laten uitvoeren. Zo voorkomt u onverwachte kosten, bijvoorbeeld na het plaatsen van nieuwe zonnepanelen.

Als wij langskomen voor een gratis dakinspectie kunt u het volgende verwachten:

Lijkt het u ook een goed idee om uw dak te laten inspecteren? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende inspectie aan.

Uw vaste dakdekker uit de regio: Masters Dakbedekkingen BV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wist u dat..

U compleet GRATIS een dakinspectie kunt aanvragen?

Wij van Masters Dakbedekkingen B.V. komen graag bij u langs voor een gratis dakinspectie

Waarmee kunnen wij u helpen?